Welcome to Cirio International

Please, choose your country

ITALY
Autentico Italiano dal 1856

Történet

CIRIO Összhangban a természettel

Történet

1836, a történet elkezdődik.

1836 - 1855

Francesco Cirio - Nagy ötletek nagy szenvedéllyel
Francesco Cirio 1836. december 25-én született Nizza Monferrato-ban (Asti). Édesapja egyszerű gabonakereskedő volt, a kereskedők világa nagy hatással volt a fiatal Francesco-ra. Francesco különleges kereskedelmi vénájának köszönhetően már 14 éves korában a torinó-i Porta Palazzo zöldség és gyümölcspiacán dolgozott.

A nyerő koncepció friss olasz terményekkel
Akkoriban Londonban és Párizsban egyre növekedett az igény a friss olasz termények iránt. A fiatal Cirio felismerte ezt a növekvő, de ezidáig kielégítetlen igényt és megalapította zöldség és gyümölcskereskedelemmel foglalkozó vállalkozását, amely a brit városokat és az Alpokon túli területeket látta el termékekkel. Vállalkozása annyira sikeres volt, hogy néhány hónapon belül Olaszország egyik legfontosabb mezőgazdasági exportőrévé vált.

1856 - 1867

  •  

Világsiker- a tartósításnak köszönhetően
1856-ban, húsz éves korában, Francesco Cirio - az elsők között a világon - elkötelezte magát az appertizáció (konzerválásos tartósítási módszer, amelyet a francia Nicolas Apperti után neveztek).  Ennek a tartósítási módszernek köszönhetően az exportálandó zöldségek és gyümölcsök minőség megőrzési ideje meghosszabbíthatóvá vált,  és Cirio megnyithatta első gyárát Torinóban, amely lehetővé tette a termékek világszerte történő forgalmazását. A borsó tartósítását hatalmas siker övezte, majd ezt követően Cirio egyéb termékek tartósítását is megkísérelte, így létrehozott egy olyan vállalkozást, amely termékei világszerte megtalálhatóak.

Az 1867-es párizsi világkiállításon  Cirio bemutatta termékeit, amelyeket a legnagyszerűbbeknek járó díjakkal jutalmaztak. A világkiállítást követően Cirio megkezdte termékei globális szállítását, Liverpool-tól Sydney-ig.

1868 - 1900

Vállalkozó, kereskedő, gazdálkodó
Olaszország egyesítését követően, Cirio Dél-Olaszországban is nyitott üzemeket, és saját szemével látta a hatalmas, kihasználatlan területek átalakulását mezőgazdasági termőföldekké, amelyeken zöldséget és gyümölcsöt termeltek gyárai számára.

1900. Január 9-én Fransesco Cirio meghalt, és eddigre a Cirio vállalat- hivatalos nevén Societá Generale delle Conserve Alimentari – Európa egyik legnagyobb és legjelentősebb élelmiszeripari gyártójává vált.

1901 - 1916

A nagy örökség: Francesco Cirio-tól a Signorini családnak
Pietro Signorini, a vállalkozásban mint közreműködő partner vette át Cirio halála után az örökséget és a vállalat további irányítását. Neki köszönhető a vállalat megszilárdítása Nápoly környékén, ahol új üzemeket alakított ki a paradicsom, különféle egyéb gyümölcsök és zöldségek tartósítására.

Signorini korai, 1916-os halálát követően, a vállalat vezetése Pietro testvéréhez, Paolo-hoz került, aki testvére elkötelezettségét és elhivatottságát követve törekedett a vállalat vezető szerepének megőrzésére, és az olasz mezőgazdaság terményeinek a világ minden tájára történő eljuttatására.

1920 - 1970

Cirio- minden olasz család asztalán
Az 1920-as évektől kezdve, amikor a reklám egyre befolyásosabb szerepet kapott, a Cirio név egyre ismertebbé vált Olaszország szerte, és a termékek országszerte megtalálhatóak voltak, a márka az olasz élelmiszeripar egyik legismertebb márkájává vált.  A márka egy széles termékválasztékot jelentett, a konzervált zöldségektől, a húsokon és halféléken át, egészen a tésztákig, a kávéig, a tejről, a lekvárfélékről nem is beszélve.

1970 - 1993

Ahogy a természet megalkotta, a Cirio úgy őrizte meg
A Signorini család sikeres munkáját egészen 1970-ig folytatta, amikor a vállalat az SME tulajdonába került, majd 1993-ban  megtörtént a vállalat privatizálása is.

2004 - napjainkig

  •  

Cirio és a CONSERVE ITALIA
2004-ben a Cirio a GRUPPO COOPERATIVO CONSERVE ITALIA tulajdonába került. Az új tulajdonos az európai konzervipar egyik vezető szereplője. A változás egyúttal jelezte a visszatérést Francesco Cirio szenvedélyéhez is, ami a mezőgazdasághoz, annak modernizálásához, illetve a technológia és az iparági fejlesztéséhez kapcsolódik.

A tulajdonosváltás egyben egy olyan jövő felé történő elmozdulás, amelynek a szaktudás és a vállalkozókedv az alapja, és amely soha nem feledkezhet meg a termelők és a fogyasztók iránti elkötelezettségről, akik számára mindig a legkiválóbb minőségű természetes eredetű termékek készülnek.