
Calabriai módra készült csípős csirke
Körítés
Hús
Közepes
55 min
4 adagokat
Összetevők
400 g of CIRIO Pelati
4 evőkanál olívaolaj
8 csirkecomb
2 mogyoróhagyma meghámozva és apróra vágva
6 kaliforniai paprika (piros és sárga)
kimagozva és durvára vágva
1 nagy erős paprika finomra darabolva
200 ml csirkealaplé
2 evőkanál friss oregánó
2 evőkanál majoránna (választható)
2 evőkanál petrezselyemzöld
Készítmény
- Melegítsünk fel 2 evőkanál olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Tegyük a serpenyőbe a csirkecombokat és bőrével lefelé 5 percig süssük aranybarnára
- Fordítsuk meg a csirkecombokat, és süssük további 5 percig
- Vegyük ki a serpenyőből, és tegyük félre
- Adjuk hozzá a maradék olívaolajat a mogyoróhagymával együtt, és alacsony lángon 2-3 percig főzzük
- Keverjük bele a kaliforniai paprikát, és főzzük 5 percig, amíg a paprika kezd megpuhulni
- Adjuk hozzá a szilvaparadicsomot, a pirított csirkét, a csirkealaplevet és a fűszernövényeket. Sóval és fekete borssal fűszerezzük, és forraljuk fel
- Fedjük le, és 20 percig főzzük, vagy amíg a csirke átsül, majd tálaljuk.