Products
Paradicsom
Zöldségek
Készételek
Menu
Organikus
Ételkínálat

Fogyasztó?

Ezek a GYIK-ok.

Miért nem kapható a weboldalon látható termékek mindegyike az üzletekben?

A weboldalunkon található termékek többsége kapható az üzletekben. Az oldal célja többek között az is, hogy általános katalógus legyen a különböző országok vásárlói számára... Ezért az is előfordulhat, hogy az Egyesült Királyságban kapható termékek még nem kaphatók Németországban vagy fordítva. A jó hír az, hogy a weboldalon látható termékek hamarosan megérkeznek a boltokba is: szóval, maradjon velünk és keresse termékeinket a polcokon!

Hol tudok Cirio termékeket vásárolni?

A Cirio termékeket bármilyen boltban megtalálja, kaphatók például a nagy bevásárlóközpontokban, hipermarketekben, szupermarketekben, minimarketekben és kisboltokban, de kisebb, pl. „sarki”, „etnikai” vagy „ínyenc” boltokban, és számos online platformon.

A paradicsom tényleg olasz? Nem Kínából érkezik?!

Az alapanyagul szolgáló paradicsom Olaszországban fekvő termőföldjeinkről származik. Termőföldjeink Olaszország-szerte, különösen Emilia-Romagna, Puglia és Toscana régiókban találhatók.

A Cirio egy etikus márka?

Mezőgazdasági termelőket egyesítő szövetkezet vagyunk, akiket tisztességesen megfizetünk munkájukért és erőfeszítéseikért. Elítéljük a modern rabszolgaság minden formáját és a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot. Egy etikai kódexet írtunk alá, amelyben elköteleztük magunkat a vállalaton belüli és kívüli összes érdekelt fél, köztük a végső fogyasztók és a környezet tiszteletben tartása mellett.

Mit értenek „bio terméken”?

Biotermékek alatt az ökológiai gazdálkodásból származó termékeket értjük, melyek egy olyan termelési rendszerből származnak, amely tiszteletben tartja az emberek egészségét és a környezet védelmét annak minden fázisában, kizárva minden szintetikus vegyi anyag és genetikailag módosított szervezet használatát, a talaj jellemzőinek megőrzése és javítása, valamint az életformák és a biológiai sokféleség tiszteletben tartása érdekében. Szövetkezetnek lenni azt jelenti, hogy a természetre éppúgy vigyázunk, mint a termelőinkre. A környezet megóvása érdekében folyamatosan frissítjük mezőgazdasági technikáinkat.

Mi alapján tekint a Cirio egy terméket „bio” terméknek?

A Cirio akkor tekint egy terméket bioterméknek, ha azt az EURÓPAI BIOGAZDÁLKODÁSI ELŐÍRÁSOKNAK megfelelő módszerekkel termesztik. Egy termék biotermékként való minősítésére vonatkozó szabványok világszerte eltérőek, de számunkra a biogazdálkodás jellemzői olyan gyakorlatokat jelentenek, amelyek az erőforrások körforgását, az ökológiai egyensúly megtartását és a biológiai sokféleség megőrzését szolgálják.

Mit jelentenek a „precíziós mezőgazdaság” vagy a „gazdálkodás 4.0” kifejezések?

A precíziós mezőgazdaság olyan stratégiák és eszközök sorát jelenti, amelyek - az egyre fejlettebb technológiáknak köszönhetően - egy sor környezetbarát és rendkívül célzott beavatkozás révén lehetővé teszik a talaj minőségének és termelékenységének optimalizálását és növelését. A „precíziós” elnevezés a legmodernebb eszközöknek köszönhető, amelyekkel a megfelelő beavatkozást a megfelelő helyen, a megfelelő időben, az egyes növények és az egyes földterületek sajátos igényeinek megfelelően, nagyfokú pontossággal lehet elvégezni. A technológiákat elsősorban a termelés javítására vonatkozó döntések meghozatalához szükséges adatok és információk gyűjtésére, másodsorban pedig a cél eléréséhez szükséges fenntartható korrekciók végrehajtására használják.

Miért kellene a Cirio termékeket egészségesnek tartanunk?

Termékeinket az „integrált gazdálkodás” és a „precíziós mezőgazdaság” elvei alapján termesztjük. Az "integrált mezőgazdaság" alatt azt értjük, hogy önkéntes szerződéses megállapodást kötöttünk fogyasztóinkkal, amelyben vállaljuk, hogy minden egyes szükséges mezőgazdasági adalékanyag esetében A TÖRVÉNYES HATÁRÉRTÉKNÉL 70%-KAL KEVESEBBET HASZNÁLUNK; ezáltal a modern termesztési technikákat integráljuk az ősi technikákkal, és javítjuk termékeink természetes minőségét. A „precíziós agrárgazdasággal” kapcsolatban lásd a fentebb leírtakat. Minden kétséget kizáróan állíthatjuk, hogy termékeink egészségesek és ízletesek!

Milyen paradicsomfajtákat termesztenek?

Nem csak egy konkrét paradicsomfajtát termesztünk, hanem olyan fajtákat választunk, amelyek jobban megfelelnek az ipari termelésnek. Vetőmagjainkat olyan vetőmagcégektől vásároljuk, amelyek a minőség és a termelési folyamat optimalizálása érdekében olyan fajtákat kutatnak, amelyek képesek javítani az olyan, ipari termékeknek megfelelő tulajdonságokat, mint az élénk szín, a jó íz, valamint a tömör és sűrű pép. A szelekció teljesen természetes módon történik, és SOHA NEM HASZNÁLUNK GMO MAGVAKAT. A darabolt paradicsom vagy Passata (passzírozott paradicsom) elkészítéséhez Észak- és Közép-Olaszországban termesztett kerek paradicsomot dolgozunk fel. A szilva-, a cseresznye- és a datolyaparadicsom a dél-olaszországi, kizárólag paradicsomtermesztésre szánt földekről származik.

A konzervdobozokban használnak biszfenol A-t (BPA)?

Konzervdobozaink bevonó zománc NEM TARTALMAZ BISZFENOL A-t.

Mi az a fehér réteg a konzervdobozokban?

A konzervdobozok belső részén látható fehér réteg egy fehér poliészter zománc bevonat. Fő funkciója, hogy megakadályozza a konzervdobozban lévő termék gyors oxidációját. Semmilyen szempontból nem káros a termékre.

A Cirio termékeket vegetáriánusok/vegák is fogyaszthatják?

IGEN. A paradicsomtermékek, a Cirio Chopped Tomatoes (darabolt paradicsom), a Cirio Plum Tomatoes (hámozott szilvparadicsom), a Cirio Passata (passzírozott paradicsom) és a Cirio Puree (sűrített paradicsom), valamint zöldségeink vegák által is fogyasztható termékek.

A Cirio termékek gluténmentesek és gluténérzékeny személyek által is fogyaszthatók?

ÁLTALÁBAN IGEN, az alapvető paradicsomtermékek (hámozott szilvaparadicsom, sűrített paradicsom, passata (passzírozott paradicsom), darabolt paradicsom, ....), az alapvető zöldségtermékek és lekvárjaink allergénmentesek; csak néhány paradicsomszósz tartalmaz bizonyos allergéneket (zellert vagy mást, a felhasznált összetevőktől függően), melyeket a címkén egyértelműen feltüntetünk. Az allergénmentesség kiterjed a gyártás során bekövetkező keresztszennyeződés kockázatának hiányára is. Kivételt képez a Cirio La Napoletana, a Cirio Pasta Sauce Arrabbiata, amelyek nyomokban glutént tartalmaznak, valamint a Cirio Pizza sauce, a termőföldön gluténtartalmú fűszerekkel történő keresztszennyeződés miatt. Egyes készételek (például a Legumi e Cereali (Hüvelyesek és Gabonafélék), a chilly veggie és a sült bab (baked beans)) is tartalmazhatnak nyomokban glutént. AZT JAVASOLJUK, HOGY FOGYASZTÁS ELŐTT MINDIG ALAPOSAN ELLENŐRIZZÉK AZ ÖSSZETEVŐK CÍMKÉJÉT. 

Termékeik rendelkeznek kóser vagy halal minősítéssel?

Számos cirio termék rendelkezik kóser és/vagy halal minősítéssel, attól függően, hogy melyik gyártóüzemben készülnek. Kérjük, ha egy adott termékkel kapcsolatban szeretne ezekhez az információkhoz hozzájutni, ezt a kapcsolatfelvételi űrlapunkon keresztül tegye meg, a termék leírását és a csomagoláson feltüntetett gyártási kódot megadva.

A termékek tartalmaznak citromsavat?

Nagyon kevés termékünk tartalmaz citromsavat, amit mindig feltüntetünk az összetevők listáján. A paradicsom természetes pH-értéke általában 4,2-4,5 között van. Ahhoz, hogy a termék szobahőmérsékleten kb. 3 évig eltartható legyen, a konzerviparban „pasztőrözik” a terméket. Az egyetlen alkalmazott eljárás a paradicsom meghatározott ideig tartó hőkezelése. Néha előfordul, hogy a paradicsom (alapanyag) természetes pH-ja valamivel 4,5 fölött van, amihez nagyon kis mennyiségű citromsavat adnak, hogy a pH-t a természetes 4,2-4,5 közötti tartományba állítsák vissza. Így az alkalmazott pasztőrözési eljárás mindig hatékony, és a késztermék az eltarthatósági idő alatt végig stabil marad. A citromsav nem „tartósítószer”, csak „"savasságszabályozóként”” használjuk.

A Cirio darabolt paradicsoma héj- és magmentes?

A Cirio aprított paradicsomot meghámozzuk és magtalanítjuk, azonban a folyamat jellegéből adódóan nem tudjuk garantálni, hogy minden egyes doboz 100%-ban héj- és magmentes legyen. Előfordulhat, hogy marad benne héj vagy mag. Ha héj- és magmentes terméket keres, akkor a Cirio Passata sieved tomatoes-t (passzírozott paradicsom) javasoljuk, mivel ez a termék hámozott, magtalanított és finom szitán átpasszírozott paradicsomot tartalmaz, így garantálni tudjuk a mag- és héjmentességet.

Miért tört le a nyitófül a doboz nyitásakor?

SEMMI GOND. A konzervdobozok nyitásának van egy fortélya. A nyitófület legalább 90 fokban meg kell emelni úgy, hogy a tömítés meglazuljon, mielőtt megpróbálja lassan és egyenletesen visszahúzni a nyitófület, amíg teljesen le nem tudja húzni. Ha a nyitófül már letört, a konzervdoboz nyitásához használjon egy hagyományos konzervnyitót. A dobozt alulról nyissa ki, hogy hozzáférjen a termékhez.

Melyik a legbiztonságosabb csomagolás gyermekeim számára?

A TETRAPAK (KARTON) csomagolás kézzel nyitható. A paradicsomsűrítményt tartalmazó TUBUSOK és KIS TÁLKÁK kinyitása is egyszer. Watch the tom spot!

© 2022 Conserve Italia Soc. coop. agricola - Sede Legale: via Paolo Poggi 11 - 40068 San Lazzaro di Savena (BO) - C.F. 02858450584 - P.I. 00708311204 - Num. Iscr. Registro imprese di Bologna : 02858450584 - Credits

chevron-down