Products
Paradicsom
Zöldségek
Készételek
Menu
Organikus
Ételkínálat

HISTORY

1836 - 1856

Francesco Cirio - Nagyszerű elképzelések egy nagyszerű szenvedély érdekében.

Francesco Cirio Nizza Monferrato-ban született (Asti), 1836. december 25-én. Édesapja szerény gabonakereskedő volt, és ennek a világnak a megismerése mély hatást gyakorolt a fiatal Francescóra. Elképesztő vállalkozói képességeinek köszönhetően Francesco már tizennégy éves korában a torinói Porta Palazzo gyümölcs- és zöldségpiacán dolgozott.

Friss olasz termékeken alapuló nyertes koncepció.

Abban az időben a londoni és párizsi piacokon nem tudták kielégíteni a friss olasz termékek iránti növekvő keresletet. Az ifjú Cirio felfigyelve erre a tendenciára és megsejtve a benne rejlő lehetőséget, gyümölcs- és zöldségkereskedést létesített az Alpokon túli és brit városokkal, és néhány hónap alatt Olaszország legfontosabb piemonti mezőgazdasági exportőrévé nőtte ki magát.

1856 - 1867

A konzerválásnak köszönhető világsiker.

 1856-ban, az akkor húszéves Francesco Cirio az elsők között volt a világon, akinek az appertizálási (hermetikusan lezárt és forró vízbe merített élelmiszer-tartályok sterilizálása) technikát tulajdonították (A technika feltalálója a francia Nicolas Appert volt). Ez a tartósítási módszer a romlandó gyümölcsök és zöldségek exportjának problémáját az „eltarthatóság” meghosszabbításával oldotta meg, és lehetővé tette a Cirio számára, hogy üzleti vállalkozását az egész világra kiterjessze; az első Cirio gyárat Torinóban nyitotta meg, és a borsóval elért hatalmas siker után a választékot különböző más élelmiszeripari termékekre is kiterjesztette, olyan virágzó vállalkozást indítva el, amely a világ bármelyik részére képes exportálni.

Francesco Cirio 1867-ben mutatta be első termékeit Párizsban az Exposition Universelle kiállításon,

ahol rangos díjakban részesült. Ezt követően Liverpooltól Sidney-ig az egész világba exportálni kezdett.

1868 - 1900

Vállalkozó, kereskedő, gazdálkodó.

Olaszország egyesítését követően Francesco feldolgozó üzemeket nyitott Dél-Olaszországban, és személyesen felügyelte a hatalmas, elhagyott mezőgazdasági területek helyreállítását, amelyeket a friss gyümölcs- és zöldségpiacokra, valamint saját feldolgozó üzemeibe szánt termékek termesztésére készítettek elő.
Halálakor, 1900. január 9-én, a Cirio vállalkozás - Società Generale delle Conserve Alimentari - Európa egyik legnagyobb és legtekintélyesebb élelmiszergyártója volt.

1901 - 1916

Egy nagyszerű örökség: Francesco Ciriótól a Signorini családig.

Pietro Signorini, a cég egyik partnere vette át az alapítótól a cég jövő irányába mutató vezetését és Francesco örökségének továbbvitelét. Neki köszönhetően a vállalat szilárd gyökereket eresztett a Nápoly környéki területen, új gyárakat épített a paradicsom, a gyümölcsök és más zöldségek tartósítására.
Az 1916-ban bekövetkezett korai halála után a vállalat vezetése testvérére, Paolora szállt át, aki ugyanolyan elkötelezettséggel és odaadással folytatta munkáját, és sikerült egy olyan vezető vállalat képét kialakítania és megszilárdítania, amely képes volt az olasz mezőgazdasági és élelmiszeripari értékeket az egész világon megerősíteni.

1970 - 1993

Ahogy a természet teremt, úgy őriz a Cirio is.

 A Signorini család sikeresen folytatta munkásságát 1970-ig, amikor is a vállalatot eladták az SME-nek, majd 1993-ban privatizálták.

1993 - 2004

A Cirio csatlakozik az SME csoporthoz.

Azokban az években a reklámberuházások, TV-reklámok és sajtókampányok tették felejthetetlenné a márkát az olasz fogyasztók tudatában.
Watch AUTHENTIC ITALIAN historical commercials

2004 - 2015

A Cirio és a CONSERVE ITALIA.

2004-ben, egy hullámzó időszak után a Cirio a GRUPPO COOPERATIVO CONSERVE ITALIA kezébe került, amely az élelmiszer-tartósítási ipar egyik vezető európai szereplője. Ez sok szempontból visszatérést jelentett Francesco Cirio mezőgazdaság iránti szenvedélyének gyökereihez, valamint az innováció, a mezőgazdasági és ipari kutatás iránti rendkívüli elkötelezettségéhez.

Ugyanakkor ez egy, a képességeken és a vállalkozói sikereken alapuló, a jövő irányába tett lépés anélkül, hogy elfelejtkeznénk a termelők és a fogyasztók iránt vállalt társadalmi elkötelezettségről, akiknek továbbra is a legjobb garanciát nyújtjuk a tiszteletben tartott és felelősségteljesen védett természetes termékekkel kapcsolatban.

 

© 2022 Conserve Italia Soc. coop. agricola - Sede Legale: via Paolo Poggi 11 - 40068 San Lazzaro di Savena (BO) - C.F. 02858450584 - P.I. 00708311204 - Num. Iscr. Registro imprese di Bologna : 02858450584 - Credits