Products
Paradicsom
Zöldségek
Készételek
Menu
Organikus
Ételkínálat

Fenntarthatóság

EDP
KÖRNYEZETVÉDELMI TERMÉKNYILATKOZAT

A Conserve Italia környezeti fenntarthatóság iránti elkötelezettsége fontos mérföldkőhöz érkezett. A Genovai Egyetemmel együttműködve végrehajtott folyamat végén az élelmiszeripari szövetkezet konzorciuma megkapta a DNV GL - Business Assurance nemzetközi szervezet EPD Process (Környezetvédelmi Terméknyilatkozat) tanúsítványát. Ez az elismerés azt tanúsítja, hogy a vállalat a környezetvédelmi terméknyilatkozatok feldolgozását a „The International EPD System” programmal összhangban végzi.

Ennek az elismerésnek köszönhetően a Conserve Italia mostantól önállóan kezelheti a környezetvédelmi nyilatkozatok folyamatát. Ez a folyamat eredménye az úgynevezett LCA (Life Cycle Assessment - Életciklus-elemzés) amely a termékek környezeti hatásainak értékelése.

PRECÍZIÓS

Mezőgazdaság

A terméseket védő, személyre szabott figyelmeztető rendszereknek és az intelligens ellenőrző alkalmazások kifejlesztésének köszönhetően a Cirio mezőgazdasága bizakodva tekint a jövőbe. A fejlett és „intelligens gazdálkodással” kapcsolatos hosszú és gondos kísérletezés után a Cirio most készen áll az ipari kertészeti kultúrákra vonatkozó „precíziós mezőgazdaság” projektjével, melynek célja, hogy a Vidékfejlesztési Program részeként a Milánói Tudományegyetemmel (Università degli Studi di Milano), a Genovai Egyetemmel (Università degli Studi di Genova) és a bolognai CICA-val közösen javítsa a vízforrások, műtrágyák és egyéb adalékanyagok kezelését.

Az új működési módszer azt jelenti, hogy a gazdák tökéletessé tehetik és minimalizálhatják a víz, a betegségek kezelésére használt szerek és a trágyázó adalékanyagok használatát, és eldönthetik, hogy a legjobb érettségi állapotban mikor takaríthatják be a termést. A termények tápanyagellátottságát szántóföldi érzékelőkkel folyamatosan nyomon követik, továbbá a Doppler-radarral készített időjárás-előrejelzéseket felhasználják az öntözés vagy más kezelések szükségességének csökkentésére. Egy műholdas mobiltelefon alkalmazás lehetővé teszi a gazdák számára, hogy nyomon kövessék a zöld ciklus minden fázisát: a vetést, a termesztést, a trágyázást, az öntözést és a betakarítást.

Ez prémium minőségű termékeket és szennyezésektől mentes talajt eredményez.

 

A KÖRNYEZETRE

Gyakorolt hatás

Számunkra a környezet nem egy elvont hely; az a hely, ahol élünk, a föld, amelyet megművelünk és amelyiknek a gyümölcsét betakarítjuk, az örökség, amelyet gyermekeinknek adunk tovább! Az általunk végzett tevékenységek révén kifejtett környezeti hatások csökkentése termékeink teljes életciklusa során nem csak kötelező, hanem magától értetődő választást jelentenek számunkra.

Évente 19.000 tonnával csökkentettük a szén-dioxid-kibocsátásunkat, ami körülbelül 4000 autó fogyasztásának felel meg. Feldolgozási folyamataink minden szakasza egyre fenntarthatóbbá válik, a gyártástól a szállításig, a hulladékok újra hasznosításáig. 2006 óta konzorciumot hoztunk létre szélerőművek építésére Foggia (Apulia) térségében. Az általunk termelt szélenergia (180.000 MWh/év) több mint elegendő teljes termelésünk fedezésére.

EDP
A POMPOSA-i BIOMASSZA RENDSZER

Pomposa-i feldolgozó üzemünkben (Ferrara tartomány) 2010 óta működik egy biomassza-rendszer, amely lehetővé teszi a feldolgozott nyers termékhulladék újra hasznosítását villamosenergia előállítására. A rendszer, a szabályozott anaerob lebontásnak köszönhetően a növényi hulladékból keletkező metán és CO2 keveréket üzemanyaggá alakítja át, amelyet aztán villamos energia előállítására használnak fel (amelyet az üzem használ fel, fedezve szükségleteinek mintegy 30%-át).

TISZTELETBEN TARTJUK A TERMÉSZETES ÉLETCIKLUST
LIFE CYCLE

Termelésünk mindig a termőföldhöz és ahhoz kapcsolódik, amit hónapról hónapra kínál nekünk: tanulmányozzuk a talajok jellemzőit és az ősi művelési ciklusokat, hogy meghatározzuk, egy adott terület, éghajlat és a különböző olasz régiók milyen gyümölcs- és zöldségfajták termesztésére a legalkalmasabb.

Ezt az eljárást azért alkalmazzuk, hogy biztosak legyünk abban, hogy tiszteletben tartjuk a környezetet és a földet, amelyet megművelünk, de azért is, hogy biztosítsuk minden termékünk kiválóságát.

Tudjon meg többet erről

Cirio  Csoport

© 2022 Conserve Italia Soc. coop. agricola - Sede Legale: via Paolo Poggi 11 - 40068 San Lazzaro di Savena (BO) - C.F. 02858450584 - P.I. 00708311204 - Num. Iscr. Registro imprese di Bologna : 02858450584 - Credits