
Sorrentói módra készült gnocchi
Főétel
Vegetáriánus
Könnyen
35 min
4 - 6 adagokat
Összetevők
4 evőkanál extra szűz olívaola
400 g CIRIO Polpa
1 lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
500g kész krumplinudli (gnocchi)
150g bivaly mozzarella
2 evőkanál reszelt Parmezán sajt
kis csokor friss bazsalikom a díszítéshez
HÁZI KÉSZÍTÉSŰ KRUMPLINUDLI (GNOCCHI)
1kg lisztes burgonya
3 nagy tojás
finoman felverve
300g sima liszt
Készítmény
- 1.Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben alacsony hőfokon. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és 5-7 percig pirítsuk, amíg aranyszínű nem lesz
- Adjuk hozzá az apróra darabolt paradicsomot, és forraljuk fel. Pároljuk 15 percig, vagy amíg a mártás be nem sűrűsödik. Sóval és fekete borssal ízesítsük
- Közben főzzük a gnocchit forrásban lévő sós vízben kb. 2-3 percig, vagy amíg a gnocchi a víz felszínére nem jön
- Szűrjük le a gnocchit, és a mozzarella sajttal együtt adjuk a paradicsomszószhoz, majd óvatosan keverjük össze
- Szórjuk meg parmezán sajttal és bazsalikomlevelekkel, és öntsünk rá extra szűz olívaolajat.
HÁZI KÉSZÍTÉSŰ GNOCCHI
- A burgonyát héjában 15 percig vagy puhára főzzük, majd még forrón meghámozzuk
- Passzírozzuk át a burgonyát a krumplinyomón keresztül, vagy villával nyomkodjuk sima péppé
- Óvatosan keverjük bele a tojást és a lisztet, ügyeljünk arra, hogy ne verjük keverjük túl erősen.
- Sodorjunk a tésztából vékony, hosszú rudakat, majd egy éles késsel vágjunk minden rudat 1 cm-es darabokra, vágás közben a kést toljuk el magunktól
- Egy villa hátsó felét nyomjuk minden egyes gnocchira, ha díszíteni szeretnénk őket
- Sós vízben addig főzzük, amíg a felszínre nem jönnek
- Csöpögtessük le és tálaljuk