
Marinara risotto (Tenger gyümölcsei rizottó)
Főétel
Hal
Könnyen
50 min
4 adagokat
Összetevők
500 g Arborio vagy Carnaroli rizs,
400 g CIRIO Pelati
1 egész fej hagyma
1 liter fehér bor
100g friss tintahal
2 db előfőzött polip csáp - választható
100g kékkagyló
100g friss garnélarák
1 szárzeller
1 sárgarépa
1 csokor petrezselyemzöld
1 kis darab gyömbér
2 db zöldcitrom
2 db citrom
4 evőkanál olívaolaj
só
Készítmény
- Előre elkészített zöldségleves.
- Tegyük egy edénybe az olívaolajat, adjuk hozzá a fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet, és hagyjuk megpirulni
- Vegyük ki a Cirio hámozott paradicsomot, vágjuk össze és sózzuk meg.
- A kékkagylókat a petrezselyemmel együtt öntsük a fazékba, és hagyjuk a fokhagymával együtt megpirulni.
- Sóval és borssal ízesítsük, öntsük hozzá a fehér bort és keverjük össze. Fedjük le az edényt egy fedővel
- Tisztítsuk meg és daraboljuk fel a tintahalat
- Daraboljuk fel az előfőzött polipot
- Tisztítsuk meg a friss garnélarákot (távolítsuk el a héját, vágjuk le a fejét)
- Egy forró olajos serpenyőben forgassuk meg a tintahalat, öntsünk hozzá egy kis kagylólevet és hagyjuk megfőni.
- Egy másik serpenyőbe öntsünk egy kis olívaolajat, tegyük bele a garnélarákot, egy csipetnyi zöldcitrom héjat, öntsünk hozzá fehér bort, sózzuk, borsozzuk.
- Eközben, tisztítsuk meg a gyömbért és a fokhagymá
- Öntsük a garnélarákot a tintahalhoz. Adjuk hozzá a meghámozott Cirio paradicsomot, a polipot, a gyömbért és a fokhagymát, és pároljuk együtt néhány percig
- Tegyük a rizst egy másik serpenyőbe, és kis lángon 2 percig pirítsuk
- Adjuk hozzá a zöldséglevest, és főzzük a rizst kb. 18 percig. Időnként meg kell kóstolni
- 15 perc főzés után adjuk hozzá a tenger gyümölcseit, és folyamatosan kevergetve vegyítsük, hogy az ízek összefőjenek. A rizottónak krémesnek kell lennie.
- Adjuk hozzá a gyömbért, az apróra vágott petrezselymet és a zöldcitrom héját.
- Hagyjuk kihűlni és tálaljuk. Friss bazsalikommal díszítsük.
Antonio and Michael Passarelli's recipe