Ugrás a tartalomhoz
Ugrás a láblécbe

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/cirio1856/www/cirio1856-hu/web/wp-content/cirioplugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 2

Warning: Undefined variable $site in /home/cirio1856/www/cirio1856-hu/web/wp-content/cirioplugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 50

Észrevettük, hogy az ön régiója nem magyar. KATTINTS IDE to go to webhely. Folytassa ezen az oldalon a banner bezárásával.

Close Banner language
Products
Paradicsom
Zöldségek
Készételek
Menu
Organikus
Ételkínálat

Marinara risotto (Tenger gyümölcsei rizottó)

fogás

Főétel

recepttipológiaHal

nehézség

Könnyen

preparation time

50 min

adagok

4 adagokat

Összetevők

500 g Arborio vagy Carnaroli rizs,
400 g CIRIO Pelati
1 egész fej hagyma
1 liter fehér bor

100g friss tintahal

2 db előfőzött polip csáp - választható

100g kékkagyló

100g friss garnélarák

1 szárzeller

1 sárgarépa

1 csokor petrezselyemzöld

1 kis darab gyömbér
2 db zöldcitrom

2 db citrom

4 evőkanál olívaolaj

 

Készítmény

  1. Előre elkészített zöldségleves.
  2. Tegyük egy edénybe az olívaolajat, adjuk hozzá a fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet, és hagyjuk megpirulni
  3. Vegyük ki a Cirio hámozott paradicsomot, vágjuk össze és sózzuk meg.
  4. A kékkagylókat a petrezselyemmel együtt öntsük a fazékba, és hagyjuk a fokhagymával együtt megpirulni.
  5. Sóval és borssal ízesítsük, öntsük hozzá a fehér bort és keverjük össze. Fedjük le az edényt egy fedővel
  6. Tisztítsuk meg és daraboljuk fel a tintahalat
  7. Daraboljuk fel az előfőzött polipot
  8. Tisztítsuk meg a friss garnélarákot (távolítsuk el a héját, vágjuk le a fejét)
  9. Egy forró olajos serpenyőben forgassuk meg a tintahalat, öntsünk hozzá egy kis kagylólevet és hagyjuk megfőni.
  10. Egy másik serpenyőbe öntsünk egy kis olívaolajat, tegyük bele a garnélarákot, egy csipetnyi zöldcitrom héjat, öntsünk hozzá fehér bort, sózzuk, borsozzuk.
  11. Eközben, tisztítsuk meg a gyömbért és a fokhagymá
  12. Öntsük a garnélarákot a tintahalhoz. Adjuk hozzá a meghámozott Cirio paradicsomot, a polipot, a gyömbért és a fokhagymát, és pároljuk együtt néhány percig
  13. Tegyük a rizst egy másik serpenyőbe, és kis lángon 2 percig pirítsuk
  14. Adjuk hozzá a zöldséglevest, és főzzük a rizst kb. 18 percig. Időnként meg kell kóstolni
  15. 15 perc főzés után adjuk hozzá a tenger gyümölcseit, és folyamatosan kevergetve vegyítsük, hogy az ízek összefőjenek. A rizottónak krémesnek kell lennie.
  16. Adjuk hozzá a gyömbért, az apróra vágott petrezselymet és a zöldcitrom héját.
  17. Hagyjuk kihűlni és tálaljuk. Friss bazsalikommal díszítsük.

Antonio and Michael Passarelli's recipe

Oszd meg vagy nyomtasd ki ezt a receptet

Merítsen ihletet receptjeinkből
val velHámozott szilvaparadicsom