
Sós palacsinta, paradicsomszósz, feta sajt és avokádó
Első fogás
Vegetáriánus
Közepes
30 min
2 adagokat
Összetevők
500g Cirio Passata
200g liszt, 100g tej
80g bazsalikom
80g oregánó
200g feta sajt
1 zacskó sütőpor
2 tojás
2 zöldcitrom
1 fehér hagyma
30ml extra szűz olívaolaj
3 db érett avokádó, mikrozöldek, só
napraforgóolaj
fokhagyma
vaj.
Készítmény
- 1.Tegyünk egy lábasba egy kevés olajat, a fokhagymát és pirítsuk meg
- Közben tisztítsuk meg az avokádót, adjuk hozzá 1 zöldcitrom levét, sózzuk meg, és egy turmixszal pépesítsük
- Tegyük a Cirio Passatát (Cirio passzírozott paradicsomot) abba a lábasba, amelyikben a fokhagymát megpirítottuk, sózzuk meg
- Vágjunk finomra egy hagymát, és adjuk hozzá az avokádópéphez
- Lisztből, tojásból, tejből és sütőporból készítsünk palacsintát. Addig keverjük, amíg homogén állagú masszát nem kapunk
- Kenjünk ki egy serpenyőt vajjal, öntsük bele a palacsintakeveréket, és várjunk, amíg megsül
- Egy tányérra helyezzünk egy palacsintát, egy réteg paradicsomszószt, egy réteg avokádómasszát és egy másik palacsintával fedjük le.