
Vegán tagliatelle raguval
Főétel
Vegetáriánus
Könnyen
30min
4 adagokat
Összetevők
- 1 csomag Cirio Bologna szósz (vegán)
- Só
A tésztához:
- 400 g világos tönkölyliszt
- 2 csipet só
- ½ teáskanál kurkuma
- 140 ml víz
- 2 evőkanál olívaolaj
Készítmény
- Keverjük össze a lisztet, a sót és a kurkuma egy tálban, és alakítsunk ki egy lyukat a közepén. Öntsük a vizet és az olajat, és gyúrjuk, amíg sima, elasztikus tésztát nem kapunk, de nem túl puha.
- Fedjük le a tésztát, és hagyjuk szobahőmérsékleten kb. 30 percig pihenni.
- Osszuk fel a tésztát 4 adagra, és tekercseljük vékony csíkokra egy tésztagéppel. Vágja fel a csíkokat felére, és formálja a tagliatelle-t.
- Főzzük a tésztát forrásban lévő vízben, amíg a felszínre nem kerül (ez kevesebb időt vesz igénybe, mint a száraz tészta).
- Közben melegítse a bolognese mártást kb. 2 percig.
- Engedje le a tésztát és tálalja a mártással.