
Tarte Tatin koktélparadicsom-konfittal és bazsalikommal
Főétel
Vegetáriánus
Könnyen
30min
4 adagokat
Összetevők
- 400 g Cirio koktélparadicsom
- 2–3 édes vöröshagyma
- 200 g Cirio Genova tésztaszósz
- 40 g cukor
- 1 csomag leveles tészta
- Fehérbor
- Extra szűz olívaolaj
Készítmény
- Itassuk le a paradicsomokat, majd pirítsuk meg őket a cukor felével és 2/3 evőkanál olívaolajjal.
- Közben aprítsuk fel a hagymát, és karamellizáljuk a maradék cukorral, 2–3 evőkanál olajjal és egy kevés fehérborral.
- Keverjük össze a paradicsomot és a hagymát, majd osszuk el 4 kis formában.
- Kanalazzunk rá egy adag Genova szószt.
- Fedjük le a formákat leveles tésztával.
- Süssük 200 °C-on 20 percig.
- Vegyük ki a sütőből, fordítsuk ki, és vegyük ki a formából.