
Valódi olasz pizza főtt sonka-virágokkal
Körítés
Hús
Közepes
50 min
4 adagokat
Összetevők
400g közönséges búzaliszt
250g meleg víz
1/2 kocka friss sörélesztő
1 teáskanál extra szűz olívaolaj
5g só
1 csipet cukor
190g Cirio Pizza sauce (Cirio Pizza szósz)
1 mozzarella,
100g főtt sonka
Készítmény
- 1 Öntsük az élesztőt a szobahőmérsékletű vízbe, és teljesen oldjuk fel
 - Öntsük a lisztet egy tálba
 - Fokozatosan adjuk hozzá a vizet, és kézzel gyúrjuk össze
 - Amikor már a folyadék felét elhasználtuk, hozzáadhatjuk a sót
 - fokozatosan öntsük hozzá a vizet, amíg a keverék állaga homogén nem lesz
 - Adjuk hozzá az olajat, addig gyúrjuk, amíg sima golyót nem kapunk
 - Helyezzük a tésztát a munkafelületre és kézzel dolgozzuk meg
 - hagyjuk kb. 10 percig fedetlenül pihenni, majd egy tállal fedjük le
 - Majd hagyjuk legalább 2 órán át lefedve pihenni, a térfogata duplájára fog nőni
 - nyújtsuk ki a pizzatésztát, terítsük egy tepsibe (négyzet alakú vagy kerek) és locsoljuk meg a Cirio pizzaszósszal (Pizza sauce), ízlés szerint sajttal díszítsük
 - Süssük 220 fokos, statikus sütőben kb. 6/7 percig, vegyük ki a sütőből és tegyük rá a főtt sonkát
 - Tegyük vissza a sütőbe további 4/5 percre, amíg a pizza átsül, majd tálaljuk.
 

