
Árpagyöngy leves paradicsommal
Körítés
Vegetáriánus
Könnyen
30 min
4 adagokat
Összetevők
400 g CIRIO Passata
árpagyöngy (3 maroknyi)
sárgarépa
hagyma
burgonya és szárzeller keveréke az alaphoz
zöldségleves
1 pohár száraz fehér bor
extra szűz olívaolaj
Parmezán sajt
rozmaring
petrezselyem
só
bazsalikom
oregánó
Készítmény
- 1.Egy nagy serpenyőben extra szűz olívaolajon pirítsuk meg a hagyma, darabolt burgonya, szárzeller és sárgarépa keveréket
- Amikor a zöldségkeverék megpirult, adjuk hozzá az árpagyöngyöt (fejenként 3 maroknyit).
- Kb. egy percig keverjük, majd öntsük fel egy pohár száraz fehér borral.
- Sózzuk meg, és amikor a bor elpárolgott, kezdjük a serpenyőbe merni a levest.
- Amint a serpenyőbe mert leves felszívódik, adjunk hozzá újabb adagot, és öntsük bele a paradicsomszószt, a bazsalikomot és az oregánót is.
- Addig folytassuk, amíg az árpagyöngy puhára nem fő (kb. 20 perc)
- A leves - ízlés szerint - lehet többé vagy kevésbé híg, a hozzáadott leves mennyiségét a főzés vége felé korrigálhatjuk
- Tálaláskor szórjuk meg egy csepp extra szűz olívaolajjal és Parmezán sajttal.