
Paradicsomos és zöldborsós rizottó
Főétel
Vegetáriánus
Közepes
35 min
4 adagokat
Összetevők
400 g CIRIO Chopped Tomatoes
200 g CIRIO Piselli
360 g Arborio rizs
1 gerezd fokhagyma
½ fej lilahagyma
3 ml extra szűz olívaolaj
reszelt Parmezán sajt
só
Készítmény
- Tegyünk egy nagy serpenyőt a tűzhelyre és öntsük bele az olajat és közepes lángon melegítsük fel. Tegyük bele a felszeletelt hagymát és az egész gerezd fokhagymát.
 - Öntsük hozzá a zöldborsót és futtassuk meg az olajon 5 percig.
 - Adjuk hozzá a paradicsomot és sóval ízesítsük. Vegyük lejjebb a lángot és 15-20 percig főzzük
 - Egy másik serpenyőbe öntsünk 4 csésze vizet és forraljuk fel
 - Öntsük bele a rizst és kb. 15-20 perc alatt főzzük puhára
 - Amikor a rizs megfőtt, adjuk a szószhoz
 - Alacsony lángon 1-2 percig keverjük.
 - Tálaljuk és szórjuk meg a reszelt Parmezán sajttal.
 

