
3 Hummusz-tortácska
Első fogás
Vegetáriánus
Könnyen
40 min
4 adagokat
250 g Cirio Paradicsomvelő
600 g Cirio Ceci
50 g teljes kiőrlésű liszt
A TÉSZTAKOSARAK ELKÉSZÍTÉSE:
- Tegyük a teljes kiőrlésű lisztet egy tálba és adjunk hozzá egy teáskanálnyi sót.
- Egy másik tálba keverjünk össze 50 ml hideg vizet 30 ml olajjal.
- Keverjük össze az egészet és néhány percig dagasszuk. Csomagoljuk a tésztát fóliába, és tegyük a hűtőbe 1 órára.
- Egy sodrófa segítségével addig nyújtsuk a tésztát, amíg egy vékony tésztalapot nem kapunk.
- Egy pohár segítségével szaggassunk korongokat a tésztából és tegye őket alumínium tortaformákba.
- Egy villával szurkáljuk meg a tészta felületét és 160°C-on 10 percig süssük a sütőben.
A HUMMUSZ ELKÉSZÍTÉSE:Egy magas edényben keverjünk össze 200 g Cirio Csicseriborsót és 250 g Cirio Cseresznyeparadicsomot. Adjunk hozzá egy teáskanál olívaolajat, egy csipet sót és 5 bazsalikomlevelet; ezután botmixerrel addig turmixoljuk a keveréket, amíg sima, rózsaszínű krémet kapunk (egy cseresznyeparadicsomot és 2/3 bazsalikomlevelet tartsunk meg a későbbi díszítéshez). Fedjük le a hummuszt folpack fóliával, majd tegyük a hűtőbe.
Turmixgéppel turmixoljuk össze a Taggiasca olajbogyót, a fekete olajbogyót és 200 g Cirio csicseriborsót, adjunk hozzá sót és egy teáskanál tahini szószt. Fedjük le a hummuszt folpack fóliával, és tegyük a hűtőbe.
Turmixoljuk össze a maradék Cirio csicseriborsót, ezután adjunk hozzá két teáskanál tahini szószt, mustárt, citromlevet és egy fél citrom héját, 2 teáskanál extra szűz olívaolajat, valamint egy csipet sót és fekete borsot (ha a keverék túl tömör, adjunk hozzá egy kis meleg vizet). Takarjuk le a hummuszt folpack fóliával, és tálalás előtt tegyük a hűtőszekrénybe.
Töltsük meg a tésztakosárkákat a háromféle mártással, dekoráljuk majd tálaljuk.
Fill the tartlets with the three sauces, decorate and bring to the table.