Ugrás a tartalomhoz
Ugrás a láblécbe

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/cirio1856/www/cirio1856-hu/web/wp-content/cirioplugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 2

Warning: Undefined variable $site in /home/cirio1856/www/cirio1856-hu/web/wp-content/cirioplugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 50

Észrevettük, hogy az ön régiója nem magyar. KATTINTS IDE to go to webhely. Folytassa ezen az oldalon a banner bezárásával.

Close Banner language
Products
Paradicsom
Zöldségek
Készételek
Menu
Organikus
Ételkínálat

3 Hummusz-tortácska

fogás

Első fogás

recepttipológiaVegetáriánus

nehézség

Könnyen

preparation time

40 min

adagok

4 adagokat

Összetevők

250 g Cirio Paradicsomvelő
600 g Cirio Ceci
50 g teljes kiőrlésű liszt

100 g kimagozott fekete olajbogyó
200 g kimagozott Taggiasca olajbogyó
45 ml tahini szósz
45 ml mustár
2 citrom
7/8 bazsalikom levél
50 g hideg víz
50 g extra szűz olívaolaj
fekete bors
Készítmény

A TÉSZTAKOSARAK ELKÉSZÍTÉSE:

  1. Tegyük a teljes kiőrlésű lisztet egy tálba és adjunk hozzá egy teáskanálnyi sót.
  2. Egy másik tálba keverjünk össze 50 ml hideg vizet 30 ml olajjal.
  3. Keverjük össze az egészet és néhány percig dagasszuk. Csomagoljuk a tésztát fóliába, és tegyük a hűtőbe 1 órára.
  4. Egy sodrófa segítségével addig nyújtsuk a tésztát, amíg egy vékony tésztalapot nem kapunk.
  5. Egy pohár segítségével szaggassunk korongokat a tésztából és tegye őket alumínium tortaformákba.
  6. Egy villával szurkáljuk meg a tészta felületét és 160°C-on 10 percig süssük a sütőben.

A HUMMUSZ ELKÉSZÍTÉSE:Egy magas edényben keverjünk össze 200 g Cirio Csicseriborsót és 250 g Cirio Cseresznyeparadicsomot. Adjunk hozzá egy teáskanál olívaolajat, egy csipet sót és 5 bazsalikomlevelet; ezután botmixerrel addig turmixoljuk a keveréket, amíg sima, rózsaszínű krémet kapunk (egy cseresznyeparadicsomot és 2/3 bazsalikomlevelet tartsunk meg a későbbi díszítéshez). Fedjük le a hummuszt folpack fóliával, majd tegyük a hűtőbe.

Turmixgéppel turmixoljuk össze a Taggiasca olajbogyót, a fekete olajbogyót és 200 g Cirio csicseriborsót, adjunk hozzá sót és egy teáskanál tahini szószt. Fedjük le a hummuszt folpack fóliával, és tegyük a hűtőbe.

Turmixoljuk össze a maradék Cirio csicseriborsót, ezután adjunk hozzá két teáskanál tahini szószt, mustárt, citromlevet és egy fél citrom héját, 2 teáskanál extra szűz olívaolajat, valamint egy csipet sót és fekete borsot (ha a keverék túl tömör, adjunk hozzá egy kis meleg vizet). Takarjuk le a hummuszt folpack fóliával, és tálalás előtt tegyük a hűtőszekrénybe.

Töltsük meg a tésztakosárkákat a háromféle mártással, dekoráljuk majd tálaljuk.

Fill the tartlets with the three sauces, decorate and bring to the table.

Oszd meg vagy nyomtasd ki ezt a receptet

Merítsen ihletet receptjeinkből
val velCsicseriborsó