
Amarone tojások
Első fogás
Vegetáriánus
Közepes
25 min
4 adagokat
Összetevők
30 g CIRIO puree Supercirio
8 tojás
30 g szárított gomba
60 g vaj
1 hagyma
1/4 l vörös „Amarone”
bor
liszt
húsleves
ecet
fahéj
só
bors
Készítmény
- A tojásokat főzzük keményre, majd hagyjuk kihűlni
- Áztassuk a gombát meleg vízbe kb. tíz percre, majd csepegtessük le, nyomkodjuk ki és daraboljuk fel
- Egy lábasban pirítsuk meg a vaj felét, öntsük rá a gombát, sózzuk meg, adjunk hozzá egy kis húslevest, és főzzük meg. Vágjuk finomra a hagymát, és egy másik serpenyőben vajon pirítsuk meg.
- Adjunk hozzá egy kanál meleg vízben felhigított sűrített paradicsomot, és egy kanál liszt hozzáadásával keverjük sűrűre
- Adjuk hozzá a gombát a főzőlével együtt
- Az egészet öntsük le 1/4 adag Amarone vörösborral, adjunk hozzá egy csipet fahéjat és egy evőkanál ecetet, keverjük össze, és főzzük meg
- Hámozzuk meg a tojásokat és vágjuk őket félbe Egy vajjal kikent serpenyőbe öntsünk egy kis gombamártást, tegyük bele a tojásokat, majd fedjük le a mártással
- Tegyük a sütőbe 15 percre 180 °C-ra
- Forrón tálaljuk, pirított kenyérszeletek kíséretében.