
Babfélék és polip
Körítés
Hal
Könnyen
60 min
2 adagokat
Összetevők
2 doboz CIRIO Red Beans
500g fehér húsú burgonya
1 db friss polip
kakukkfű
50ml vörös ecet
1 darab citrom
oregánó
bazsalikom
1 lilahagyma -választható
2 sárgarépa
2 fehér hagyma
1 szárzeller
2 babérlevél
10 g fekete bors
200 ml fehérbor
gyömbér
1 csokor petrezselyemzöld
1 gerezd fokhagyma
1 zöldcitrom
Készítmény
- A burgonyát előzetesen megfőzzük és felkarikázzuk. Sóval, borssal, friss petrezselyemmel fűszerezzük, és tányérra tesszük.
- Egy fazékban forraljuk fel a vizet. Adjuk hozzá a gyömbért, a kifacsart citrom levét, a borsszemeket, a félbevágott hagymát, a fokhagymát, a fehérbort, a friss oregánót, a friss petrezselymet, a kakukkfüvet, és várjuk meg, amíg felforr
- Eközben tegyük a vörös vesebabot egy tálba, adjunk hozzá sót, borsot, zöldcitrom héjat, egy csepp vörös ecetet, friss petrezselymet és bazsalikomot
- Keverjük össze a salátát, és adjunk hozzá egy kevés olívaolajat.
- Készítsük el a polipot. Tegyük a polipot egy lábasba főni a fűszerekkel. A polip kilogrammonként 30 percig fő, ezért a főzési időt a polip súlyától függően kell kiszámítani.
- Miután a polip megfőtt, vegyük ki, és vágjuk a karokat egyenlő nagyságú darabokra.
- A polip csápok szabadítsuk meg a főzés során kialakuló barna héjtól
- Öntsünk olívaolajat egy serpenyőbe, és tegyük bele a feldarabolt polip csápokat.
- A felszeletelt főtt burgonyára halmozzuk a vörös vesebabsalátát és a polip csápokat
- Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel.
Antonio and Michael Passarelli's recipe