
Bárányborda szósszal
Körítés
Hús
Közepes
50 min
4 adagokat
Összetevők
680 g CIRIO Polpa
1 kg bárányborda
2 pohár fehérbor
200 ml friss tejszín (habtejszín)
2 gerezd fokhagyma
extra szűz olívaolaj
zsálya
rozmaring
kakukkfű
só
bors
Készítmény
- Egy tálban keverjük össze a rozmaringot, a zsályát és két gerezd fokhagymát sóval és borssal
- Helyezzük a húsokat egy tepsibe, válasszuk szét a feldarabolt paradicsomot a levétől, a „pépet” pedig tartsuk meg későbbre.
- Adjuk hozzá az darabolt paradicsomot, és szórjuk meg a fűszerkeverékkel, és öntsük le olívaolajjal, majd hagyjuk 30 percig pácolódni
- Melegítsük elő a sütőt kb. 190 fokra, és süssük meg a báránybordákat. Amikor jól megbarnultak, vegyük ki a sütőből, és öntsük le fehérborral
- A paradicsompépet hozzáadva tegyük vissza a bordákat néhány percre a sütőbe. Gyakori forgatás mellett folytassuk a sütést, amíg a húsok nagyon barnának nem tűnnek, majd vegyük ki a sütőből.
- A megmaradt mártást keverjük össze friss tejszínnel, forgassuk meg benne a bordákat, tálaljuk és …jó étvágyat!