
Gyümölcsös-zöldséges joghurt saláta
Első fogás
Vegetáriánus
Könnyen
30 min
4 adagokat
Összetevők
A joghurt krémhez
450 g szója joghurt
200 g szójakrém
200 g szójakrém
15 ml rizsszirup
15 ml almaecet
20 szál metélőhagyma
extra szűz olívaolaj
só
A gofrihoz
150 g CIRIO Passata
200 g főtt lóbab
100 g kukoricaliszt
napraforgóolaj a sütéshez
napraforgóolaj a sütéshez
só
A salátához
900g párolt zöldbab
20 eper
Készítmény
A joghurt krém elkészítése
- Tegyük a szója joghurtot a hűtőbe egy éjszakára
- Tegyük egy lyukacsos edénybe vagy szitába, hogy lecsöpögjön (ideális esetben a lyukacsos műanyag edényt használhatjuk a ricotta sajthoz)
- Miután a joghurt lecsöpögött, tegyük egy tálba a szójakrémmel, a rizssziruppal, az extra szűz olívaolajjal, a sóval és az apróra vágott metélőhagymával együtt
- Egy kanállal keverjük össze, ügyelve arra, hogy az összetevők jól keveredjenek egymással
- Tegyük a hűtőbe.
A gofri elkészítése
- Tegyük a lóbabot egy edénybe, keverjük össze az olívaolaj, a só és egy csipetnyi víz hozzáadásával. Adjuk hozzá a kukoricalisztet és a Cirio passzírozott paradicsomot
- Addig gyúrjuk, amíg kemény, sima masszát nem kapunk
- A tésztát sodrófa segítségével nyújtsuk ki, és egy csésze segítségével készítsünk belőle korongokat
- Egy serpenyőben napraforgóolajon pirítsuk meg a bab- és kukoricakorongokat
- Konyhai papírtörlőre fektessük őket, hogy felszívja a fölösleges olajat
- Azt a fogást egy tálban szolgáljuk fel: alulra tegyük a krémet, egyik oldalra a zöldbabot és az apróra vágott epret, a másik oldalra pedig a gofrit.