
Húsgombócok mazsolával és fenyőmaggal
Körítés
Hús
Közepes
55 min
6 adagokat
Összetevők
150 g zsemlemorzsa
600 g darált marhahús
1 kis csokor petrezselyemzöld
2 felvert tojás
110 g frissen reszelt Parmezán sajt
1 gerezd fokhagyma
55 g mazsola
55 g fenyőmag
A Paradicsomszószhoz
800 g CIRIO Polpa (CIRIO darabolt paradicsom)
6 teáskanál olívaolaj
1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
100 ml víz
Tálaláshoz használjunk petrezselymet
Készítmény
- A húsgombócokhoz szükséges összes hozzávalót keverjük össze egy nagy tálban. Sóval és fekete borssal ízesítsük
- Nedves kézzel készítsünk golyókat a keverékből, és tegyük egy nagy tálcára. Folpack fóliával fedjük le tegyük 30 percre a hűtőbe
- A paradicsomszósz elkészítéséhez melegítsünk fel 2 evőkanál olívaolajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és alacsony lángon 10 percig főzzük
- Keverjük bele az apróra vágott paradicsomot, a vizet, sóval és fekete borssal szórjuk meg
- Forraljuk fel, és 15 percig főzzük, amíg besűrűsödik
- Hevítsük fel a maradék olívaolajat egy nagy serpenyőben, és egymás után süssük meg a húsgombócokat, amíg minden oldaluk aranybarnára nem sül
- Adjuk a húsgombócokat a paradicsomszószhoz, és további 10 percig pároljuk
- Petrezselyemmel díszítsük és tálaljuk.