
Karfiolfelfújt paradicsomszósszal
Első fogás
Vegetáriánus
Közepes
45 min
4 adagokat
Összetevők
700 g CIRIO Tuscan Polpa
140 g CIRIO puree Supercirio
500 g karfiol
70 g vaj
30 g liszt
50 g reszelt parmezán sajt
1 tojássárgája
480 ml sovány tej
extra szűz olívaolaj
só
fekete bors
zsemlemorzsa
Készítmény
- Tisztítsuk meg a karfiolt, daraboljuk fel és forrásban lévő sós vízben kb. húsz percig főzzük
- Ezután csepegtessük le és egy villával törjük össze, amíg püré nem lesz belőle.
- Egy serpenyőben olvasszunk fel kb. 50 g vajat, adjuk hozzá a karfiolpürét, sózzuk, borsozzuk.
- Közepes lángon néhány percig alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá a lisztet, és öntsük fel a tejjel, hogy sűrű, krémes és nagyon tömör masszát kapjunk.
- Vegyük le a serpenyőt a tűzről, és a tojássárgát és a sajtot keverjük a keverékhez.
- Kenjük ki vajjal a maradék egyszemélyes formákat, szórjuk meg zsemlemorzsával, majd öntsük bele a karfiolos keveréket.
- 200 fokon kb. húsz percig süssük, amíg aranyszínű réteg nem képződik a tetején
- Közben egy lábasban melegítsük fel a toszkán darabolt paradicsomot (Cirio Polpa Tuscan) és a Cirio sűrített paradicsomot, az extra szűz olajat, és egy kanállal addig keverjük ,amíg krémessé nem válik. Sóval és borssal fűszerezzük, és hagyjuk kihűlni.
- Amikor kész van, tálaljuk a karfiolszuflét egy kanál paradicsomszósszal.