
Nápoly-Róma Ciurillo (Palacsintatésztában sült cukkinivirág)
Első fogás
Vegetáriánus
Közepes
15 min
4 adagokat
Összetevők
4 cukkinivirág
400 g CIRIO polpa
30 g mozzarella
80 g ricotta (tejsavósajt)
4 fekete olajbogyó
1 tojás
1 kis fej hagym
bazsalikom
1 zöldcitrom
Pecorino Romano juhsajt
tej
extra szűz olívaolaj
só
fekete bors
Készítmény
- Vágjuk fel a hagymát és egy kevés olajjal, valamint a Cirio darabolt paradicsommal együtt öntsük egy serpenyőbe
- Hagyjuk teljesen felszívódni a vizet és főzés után sózzuk meg
- Eközben mossuk meg, majd szárítsuk meg a cukkinivirágokat, és töltsük meg őket ricottával, kockára vágott mozzarellával, apróra vágott olajbogyóval, pecorino romano sajttal, borssal és egy kis sóval
- A cukkinivirágokat egyesével, kevés tejjel felvert tojásban megforgatjuk, és forró olajban kisütjük
- Miután a cukkinivirágokat konyhai papírtörlővel megszárítottuk, egy kanál paradicsomszószra fektetjük
- Végül néhány csepp bazsalikomos pestóval díszítjük őket (bazsalikomkrém citrusokkal és olajjal).