
Paradicsomleves kurkumás csicseriborsóval és vegyes magvakkal
Körítés
Vegetáriánus
Közepes
25 min
4 adagokat
Összetevők
800g Passata Cirio (passzírozott paradicsom)
600g Cirio csicseriborsó
hagyma
1 gerezd fokhagyma
4 teáskanál őrölt kurkuma
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
almaecet az ízesítéshez
3 evőkanál sűrített paradicsom
zöldségleves
só
fekete bors
pirított vegyes magvak (len, mák, fekete és fehér szezám, tök)
Készítmény
- Vágjuk finomra a hagymát, és egy gerezd fokhagymával és extra szűz olívaolajjal együtt hagyjuk, hogy egy serpenyőben finoman megpuhuljon
- Amikor a hagyma üveges lesz, vegyük ki a fokhagymát, adjuk hozzá a főtt Cirio csicseriborsót és a kurkumát. Folyamatos kevergetés mellett rövid ideig főzzük
- Adjunk hozzá egy csepp almaecetet, a hőfokot növelve hagyjuk elpárologni, és adjuk hozzá a Cirio Passata-t (Cirio passzírozott paradicsom) és 3 evőkanál sűrített paradicsomot
- Adjunk hozzá néhány kanál forró zöldséglevest, és forraljuk fel. A hőfokot csökkentve lefedve főzzük, amíg a paradicsomszósz be nem sűrűsödik
- Az egészet turmixoljuk össze, amíg homogén krémet nem kapunk, szükség esetén az állag javításához adjunk néhány kanál forró levest
- ízlés szerint szórjuk meg a lehetőleg pirított magvakat