Ugrás a tartalomhoz
Ugrás a láblécbe

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/cirio1856/www/cirio1856-hu/web/wp-content/cirioplugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 2

Warning: Undefined variable $site in /home/cirio1856/www/cirio1856-hu/web/wp-content/cirioplugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 50

Észrevettük, hogy az ön régiója nem magyar. KATTINTS IDE to go to webhely. Folytassa ezen az oldalon a banner bezárásával.

Close Banner language
Products
Paradicsom
Zöldségek
Készételek
Menu
Organikus
Ételkínálat

Paradicsomos-baconös tészta ropogós morzsával és zöldfűszerekkel

fogás

Főétel

recepttipológiaHús

nehézség

Könnyen

preparation time

30min

adagok

4 adagokat

Összetevők
  • 350 g száraztészta (penne, rigatoni vagy fusilli)
  • 1 doboz Cirio Roma paradicsomszósz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis fej lila hagyma, finomra vágva (opcionális)
  • 1 gerezd fokhagyma, aprítva (opcionális)
  • 1 teáskanál szárított oregánó vagy olasz fűszerkeverék
  • Egy marék friss petrezselyem vagy bazsalikom, aprítva (opcionális)
  • Só, bors ízlés szerint
  • 30 g zsemlemorzsa (panko vagy friss)
  • 1 evőkanál olívaolaj vagy vaj (a morzsa pirításához)
  • Reszelt parmezán vagy vegetáriánus kemény sajt (opcionális)
Készítmény
  1. Forralj fel egy nagy fazék sós vizet, és főzd meg benne a tésztát „al dente”-re. Szűrd le, és tegyél félre egy kevés főzővizet.
  2. Amíg a tészta fő, melegíts fel 1 evőkanál olívaolajat egy serpenyőben.
    • (Opcionális) Add hozzá az apróra vágott hagymát, és pirítsd 2–3 percig.
    • (Opcionális) Add hozzá a fokhagymát, és süsd még 30 másodpercig.
  3. Öntsd bele a Cirio Roma szószt, szórd bele a fűszereket, és melegítsd 3–4 percig. Sózd, borsozd ízlés szerint.
  4. Add hozzá a lecsepegtetett tésztát, keverd össze a szósszal. Ha szükséges, hígítsd egy kevés főzővízzel. Szórd bele a friss fűszerek nagy részét (ha használsz).
  5. Egy kis serpenyőben pirítsd meg a zsemlemorzsát az olajon vagy vajon, míg aranybarna és ropogós nem lesz.
  6. Tálald a tésztát tányéron, szórd meg ropogós morzsával, a maradék zöldfűszerekkel és parmezánnal (ha szeretnéd).

Tipp:
Egy krémes változathoz keverj hozzá egy kanál krémsajtot vagy egy kevés tejszínt tálalás előtt.

Oszd meg vagy nyomtasd ki ezt a receptet

Merítsen ihletet receptjeinkből
val velRegionális tésztaszószok