
Parmigiana-nyárs szeletelt hámozott paradicsom, csombormentával és provolone sajttal
Első fogás
Vegetáriánus
Könnyen
20 min
4 adagokat
Összetevők
400 g CIRIO Pelati (Hámozott szilvaparadicsom)
1 hosszúkás padlizsán
100 g füstölt sajt
(provolone vagy mozzarella)
(provolone vagy mozzarella)
1/2 kaliforniai paprika
1/2 uborka
kapribogyó csombormenta
olívaolaj
só
fekete bors
Készítmény
- Hámozzuk meg a padlizsánt és tartsuk meg a héját (hogy nagyon vékonyra vágjuk)
- Vágjuk a padlizsánt vékony szeletekre és sütőben grillezzük meg.
- Apróra daraboljuk fel a kapribogyót és a csombormentát
- Fektessük a padlizsán szeleteket egy tányérra
- Adjuk hozzá a feldarabolt kapribogyót és csombormentát és egy teáskanál olívaolajat.
- Vágjuk a füstölt sajtot apró szeletekre ( egy-egy szelet sajtot minden egyes padlizsán szelethez ), és adjuk hozzá a Cirio szeletelt paradicsomot
- A padlizsánszeletet félbe hajtva zárjuk le a pálcikákkal
- Készítsük el a paradicsomszószt Tabasco mártással, ecettel, apróra vágott uborkával és kaliforniai paprikával ( 10 percig pácoljuk)
- Egy serpenyőben süssük meg a vékony padlizsánszálakat, amelyek az étel díszítésére szolgálnak majd.