
Penne tészta szicíliai lecsóval
Főétel
Vegetáriánus
Könnyen
20 min
4 adagokat
Összetevők
400 g CIRIO Chopped Tomatoes
20 g CIRIO Tomato Puree
350 g teljes kiőrlésű penne tészta
½ piros kaliforniai paprika
½ padlizsán
6 fekete olajbogyó
6 zöld olajbogyó
¼ hagyma
½ gerezd fokhagyma
5 sózott kapribogyó
15 g cukor
érett Pecorino Romano sajt
¼ csésze fehér bor
extra szűz olívaolaj
só
fekete bors
Készítmény
- A hagymát és a fokhagymát apróra, a kaliforniai paprikát és a padlizsánt kockára vágjuk, az olajbogyót felaprítjuk, a kapribogyót leöblítjük és felaprítjuk
- Egy evőkanál sűrített paradicsomot néhány evőkanál vízzel felhigítunk
- Tegyünk egy serpenyőbe 5 evőkanál olajat, a fokhagymát és a hagymát, adjuk hozzá a kapribogyót, a kockára vágott kaliforniai paprikát és padlizsánt, az olajbogyót és a sűrített paradicsomot.
- Kb. 7-8 percig serpenyőzzük a zöldséget, majd öntsük le a fehér borral és adjuk hozzá a cukrot
- Magas lángon párologtassuk el a bort, közben enyhén karamellizáljuk a zöldséget
- Adjuk hozzá a darabolt paradicsomot, sózzuk és amíg a tészta fő, forraljuk fel a szószt
- Egy lábasban forró, sós vízben főzzük meg a teljes kiőrlésű penne tésztát a csomagoláson feltüntetett ideig
- Szűrjük le a tésztát és öntsük a serpenyőbe
- Tálalás előtt keverjünk bele egy nagy adag Pecorino Romano sajtot és őrölt fekete borsot.